Timo Penttilä : Oikeat ja väärät arkkitehdit : 2000 vuotta arkkitehtuuriteoriaa

Ei varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-OIKE-502066

Arkkitehti ja professori Timo Penttilän (1931-2011) postuumisti julkaistava teos on ensimmäinen arkkitehtuuriteorian historian esitys suomen kielellä ja yksissä kansissa.

Tarina alkaa antiikin klassikon Vitruviuksen teorioista, toisena tärkeänä hahmona esiintyy renessanssin Alberti ja modernismin periaatteet julistaa Le Corbusier. Nykyarkkitehdeista esillä ovat muiden muassa Peter Eisenman, Bernard Tschumi ja Jean Nouvel. Koska arkkitehtuuriteoreetikot ovat kuuluisien filosofien oppilaita, päähenkilöihin kuuluvat myös Aristoteles, Pythagoras, Wittgenstein, Heidegger ja Derrida.

Värikäs ja kärjekkäästikin kirjoitettu teos ei vain esittele arkkitehtuuriteorioita ja osoita niiden yhteyksiä filosofiaan vaan myös kritisoi niitä. Punaisena lankana on ajatus arkkitehtuurista ensisijaisesti käytännöllisenä alana.

Timo Penttilän arkkitehtuurista tunnetaan parhaiten Helsingin kaupunginteatteri. Pääkaupungin näkyviin maamerkkeihin kuuluvat hänen suunnittelemansa Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitokset. Tampereelle hän on suunnitellut Ratinan stadionin ja Sampolan.

Timo Penttilä (1931-2011), arkkitehti, professori.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäTimo Penttilä
Teoksen nimiOikeat ja väärät arkkitehdit : 2000 vuotta arkkitehtuuriteoriaa
Kielisuomi
Muut tekijätJorma Mukala & Kari Lind ym.
Verokanta-
Avainsanathistoria, arkkitehtuuri, henkilöhistoria, arkkitehdit, teoriat, taidefilosofia, estetiikka, taideteoriat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja