Toivo Rautavaara : Mihin kasvimme kelpaavat : ruokaa, ryytiä ja rohtoa luonnosta
Alkaen 23,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-MIHI-B63C19

Toivo Rautavaaran teos tarjoaa kattavan oppaan luonnonkasvien hyödyntämiseen ruokana, mausteina ja rohtoina. Kirja esittelee lukuisia kasvilajeja tunnistusohjeineen, käyttöneuvoineen ja monipuolisine resepteineen.
Nyt ruokaa, ryytia ja rohtoa luonnosta, kun puhdasta luontoa vielä on, ja luonnonläheisen gastronomian asiantuntija julkaisee uudistetun painoksen legendaarisesta hyötykasvioppaastaan.
Mihin kasvimme kelpaavat ilmestyi ensi kerran 40-luvun alussa, sodan ja puutteen vuosina, kun maassa oli todellinen hätätila. Silloin tekijä kirjoitti kaukonäköisesti kirjan alkuaiuseen: »Niin hyviä aikoja ei tule koskaan, ettet meidän kamattasi mahdollisuuksien mukaan täyttäisi tarpeemme kotimaisin raaka-ainein.» Nykyisin luonnonkasvien keräily ja käyttö ovat tulleet ajanhenkakoisiksi aivan uudelleenkin tavalla, terveellisyyden ja vaivelltevien makunautintojen vuoksi. Niitä ei pidetä enää korvikeaineksina. Tiedon lisääntyminen ja monet muut syyt ovat vaikuttaneet asenteisiin niin, että hyödyllisesta harrastuksesta on tullut miltei muoti ilasia.
Alkuan kaksiosainen teos ilmestyy nyt yhtenä sidoksena, uudistettuna ja täydennettynä. Eri kasvilajeista on aakkosjärjestyksessä omat esityksensä tuntomerikkeineen ja ominaisuuksineen, keruu-, käsittely- ja käyttöohjeineen, monipuolisine resepteineen ja vihjeineen. Säilönnästä kerrotaan omassa luvussaan. Lähes jokaisen kasvin yhteydessä on tunnistamista helpottava piirroskuva.
Mihin kasvimme kelpaavat ilmestyi ensi kerran 40-luvun alussa, sodan ja puutteen vuosina, kun maassa oli todellinen hätätila. Silloin tekijä kirjoitti kaukonäköisesti kirjan alkuaiuseen: »Niin hyviä aikoja ei tule koskaan, ettet meidän kamattasi mahdollisuuksien mukaan täyttäisi tarpeemme kotimaisin raaka-ainein.» Nykyisin luonnonkasvien keräily ja käyttö ovat tulleet ajanhenkakoisiksi aivan uudelleenkin tavalla, terveellisyyden ja vaivelltevien makunautintojen vuoksi. Niitä ei pidetä enää korvikeaineksina. Tiedon lisääntyminen ja monet muut syyt ovat vaikuttaneet asenteisiin niin, että hyödyllisesta harrastuksesta on tullut miltei muoti ilasia.
Alkuan kaksiosainen teos ilmestyy nyt yhtenä sidoksena, uudistettuna ja täydennettynä. Eri kasvilajeista on aakkosjärjestyksessä omat esityksensä tuntomerikkeineen ja ominaisuuksineen, keruu-, käsittely- ja käyttöohjeineen, monipuolisine resepteineen ja vihjeineen. Säilönnästä kerrotaan omassa luvussaan. Lähes jokaisen kasvin yhteydessä on tunnistamista helpottava piirroskuva.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä |
|
|---|---|
| Tekijä | Toivo Rautavaara |
| Teoksen nimi | Mihin kasvimme kelpaavat : ruokaa, ryytiä ja rohtoa luonnosta |
| Takateksti | Mihin kasvimme kelpaavat ilmestyi ensi kerran 40-luvun alussa, sodan ja puutteen vuosina, kun maassa oli todellinen hätätila. Silloin tekijä kirjoitti kaukonäköisesti kirjan alkulauseeseen: »Niin hyviä aikoja ei tule koskaan, ettei meidän kannattaisi mahdollisuuksien mukaan täyttää tarpeemme kotimaisin raaka-ainein.» Nykyisin luonnonkasvien keräilyjä käyttö ovat tulleet ajankohtaisiksi aivan uudellakin tavalla, terveellisyyden ja vaihtelevien makunautintojen vuoksi. Niitä ei pidetä enää korvikeaineksina. Tiedon lisääntyminen ja monet muut syyt ovat vaikuttaneet asenteisiin niin, että hyödyllisestä harrastuksesta on tullut miltei muotiasia. Alkuaan kaksiosainen teos ilmestyy nyt yhtenä sidoksena, uudistettuna ja täydennettynä. Eri kasvilajeista on aakkosjärjestyksessä omat esityksensä tuntomerkkeineen ja ominaisuuksineen, keruu, käsittelyja käyt öohjeineen, monipuolisine resepteineen ja vihjeineen. Säilönnästä kerrotaan omassa luvussaan. Lähes jokaisen kasvin yhteydessä on tunnistamista helpottava piirroskuva. |
| SKU | P-MIHI-B63C19 |
