Tom Standage : Ihmiskunnan syötävä historia
Ruoka on ollut aina enemmän kuin pelkkää ravintoa: se on synnyttänyt imperiumeja, edistänyt teollistumista ja vaikuttanut sotien lopputuloksiin. Ruuan historia kuvaa ruuan vaikutuksia läpi historian arkeologian, antropologian ja talouden näkökulmasta. Kirja lähtee liikkeelle metsästäjä-keräilijäyhteisöistä ja jäljittää ihmiskunnan vaiheita ruokavalion ja ruoka-aineiden valikoitumisen ja jalostuksen historiassa. 7 500 eKr. Kiinassa alkoi maatalous, nykyään sokeriruo'osta ja maissista tehdään etanolia.
Kirja on häikäisevä selvitys gastronomisista vallankumouksista ja siitä, miten nälkä on paitsi heijastanut historian muutoksia myös muuttanut historiaa.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Tom Standage |
Teoksen nimi | Ihmiskunnan syötävä historia |
Alkuteos | An edible history of humanity |