Tomi Purovaara : Ihmeen väkeä! : suomalaisen sirkuksen sankaritarinoita

18,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-IHME-75234C

2000-luku on merkinnyt suomalaiselle sirkukselle suurta kulttuurista muutosta. Vielä kymmenen vuotta sitten varsin vaisua suomalaista sirkuskenttää kansoittavat nykyään innokkaat harrastajat, vannoutuneet fanit ja huikeisiin suoristuksiin yltävät ammattilaiset. Yhä paremmin voivan perinteisen sirkuksen rinnalla vaikuttavat maailmalla kiitävät nykysirkustaiteilijat, joiden teosten estetiikka syntyy niin musiikin, tanssin kuin elokuvan innoittamana. Miten on mahdollista, että suomalaisesta sirkuksesta on kehittynyt kuin yhdessä rysäyksessä kansainvälisesti tunnustettu modernin esittävän taiteen muoto, jonka hedelmistä nauttivat vuosittain tuhannet katsojat yli maiden rajojen?

Ihmeen väkeä! tarjoaa vankkaa taustatietoa aikamme sirkussankaruudelle. Kirja sisältää laajan otoksen suomalaisen sirkuksen tekijöistä, taustoista ja vaiheista. Eri ikäpolvien taiteilijoiden, kouluttajien ja taustavaikuttajien kertomukset heijastelevat sirkustaiteemme monia puolia. Kurkistukset Ranskan, Kroatian ja Ruotsin sirkukseen liittävät kotimaisen ilmiön kansainvälisiin yhteyksiin.

Tomi Purovaara (FM) on Sirkuksen tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja. Hän on julkaissut laajasti sirkusalan artikkeleita ja esityskritiikkejä sekä teoksen Nykysirkus - aarteita, avaimia ja arvoituksia (Like, 2005).

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäTomi Purovaara
Teoksen nimiIhmeen väkeä! : suomalaisen sirkuksen sankaritarinoita
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatesittävät taiteet, nykysirkus, sirkus, sirkukset
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja