Tuula Salakari : Suomalainen kotiviini & -olut
5,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-SUOM-015763

Kotiviinin ja -oluen valmistus on hauska ja palkitseva harrastus, jonka salat avautuvat helposti niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin tekijälle. Suomalainen kotiviini & -olut tarjoaa selkeitä ohjeita sekä asiantuntevaa tietoa juomien valmistuksen eri vaiheista.
Kotiviinin ja -oluen valmistuksen ei tarvitse olla ryppyotsaista puuhaa. Parhaimmillaan se on hauska, antoisa ja tuottavakin harrastus. Siihen kuuluvat niin onnistumisen riemu kuin joskus pettymyksetkin, jotka voi kääntää opiksi. Suhtaudummepa valmistukseen niin tai näin, on kuitenkin hyvä tietää, mistä sen eri vaiheissa tapahtuu, miten eri aineet käyttäytyvät ja miten ne vaikuttavat kotiviiniin tai -olueen. Silloin voimme myös itse päättää siitä mitä aineita juomaamme on.
Kotiviinin valmistus on helpointa aloittaa valmis-pakkauksista, mutta niiden peräkaminenkin kannattaa. Oman puutarhan tuotteista syntyvät maukkaimmat viinit ja vitamiinipitoiset marjat ja hedelmät siirtyvät niihin säilymään entistä vilkkaammin. Kuivat viinirypäleet ja sirsat, siinä niiden maku ja vitamiinitkin säilyvät. Kuivat marjat ja hedelmät palvelevat raaka-aineina siinä missä kaupasta ostetut viinit.
Vaikka teollisesti valmistettujen oluiden valikoima onkin viime vuosina kasvanut, ei oluen ystävä välttämättä löydä kaupasta juuri sitä oikeaa. Valmistamalla oluensa itse hän saa siihen mieleisensä määrän humalaa tai maltaan makua. Huolellisesti valmistettu kotioi ei häpeä lainkaan kaupallisten sisartensa rinnalla.
Tässä erinomaisessa tietopaketissa on sekä kotiviinin että -oluen valmistus samojen kansien välissä. Mukana on myös kokeiltuja, hyväksi havaittuja ohjeita.
Kotiviinin valmistus on helpointa aloittaa valmis-pakkauksista, mutta niiden peräkaminenkin kannattaa. Oman puutarhan tuotteista syntyvät maukkaimmat viinit ja vitamiinipitoiset marjat ja hedelmät siirtyvät niihin säilymään entistä vilkkaammin. Kuivat viinirypäleet ja sirsat, siinä niiden maku ja vitamiinitkin säilyvät. Kuivat marjat ja hedelmät palvelevat raaka-aineina siinä missä kaupasta ostetut viinit.
Vaikka teollisesti valmistettujen oluiden valikoima onkin viime vuosina kasvanut, ei oluen ystävä välttämättä löydä kaupasta juuri sitä oikeaa. Valmistamalla oluensa itse hän saa siihen mieleisensä määrän humalaa tai maltaan makua. Huolellisesti valmistettu kotioi ei häpeä lainkaan kaupallisten sisartensa rinnalla.
Tässä erinomaisessa tietopaketissa on sekä kotiviinin että -oluen valmistus samojen kansien välissä. Mukana on myös kokeiltuja, hyväksi havaittuja ohjeita.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Tuula Salakari |
| Muut tekijät | J-P Salakari |
| Teoksen nimi | Suomalainen kotiviini & -olut |
| SKU | P-SUOM-015763 |
| Avainsanat | valmistus, viinit, olut, kotiviini |
