Ulla Liukkonen : Karjalainen keittiö : uusia tuulia perinneruokiin
Karjalaisen keittiön sydän on uuni, jonka lämmössä paistuvat piirakat ja rieskat, leivät, puurot ja liharuoat. Hitaasta, pitkästä kypsentämisestä uunin lämmössä on tullut suosittu ruoanvalmistustapa huippuravintoloissakin.
Karjalainen keittiö rakentuu Top Chef -ohjelmasta tutun keittiömestarin Ulla Liukkosen muhevista karjalaistarinoista ja ruokaohjeista, jotka saavat arominsa tuoreista kotimaisista raaka-aineista. Karjalaisten ruoanvalmistusmenetelmien salaisuudet - lihan hauduttaminen pitkään mureaksi uunissa, herkulliset leipomukset, metsän sienet ja marjat sekä puhtaiden vesien kalat ja luonnon yritit - avautuvat lukijalle moderniin keittiöön sovellettuina ja testattuina resepteinä.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Ulla Liukkonen |
Muut tekijät | Kari Martiala & Helena Lylyharju |
Teoksen nimi | Karjalainen keittiö : uusia tuulia perinneruokiin |
Avainsanat | ruokaohjeet, keittokirjat, ruokaperinne, ruokakulttuuri, maakunnat |