Toimitus- ja maksuehdot & tietosuojaseloste

 

Toimitus- ja maksuehdot

Toimitusehdot

Finlandia Kirja Oy 2903116-9 (jäljempänä verkkokauppa) myy tuotteita yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen ja ulkomaille. Pidätämme oikeuden toimitusehtojen ja hintojen muutoksiin. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kaikki tällä sivulla esitetyt toimitusehdot koskevat vain www.finlandiakirja.fi -verkkokaupasta tai asiakaspalvelumme kautta tehtyjä tilauksia.

Verkkokaupan yhteystiedot

Sähköposti: posti(at)finlandiakirja.fi
Puhelin: 040 541 9287 (arkisin klo. 8-15)
Postiosoite: Finlandia Kirja Oy, Suksitie 10, 16300 Orimattila 
Yhteydenottolomake: klikkaa tästä

Tilaaminen

Tilattavat tuotteet valitaan verkkokaupassa lisäämällä ne ostoskoriin. Tilaus lähetetään verkkokaupan kassatoiminnossa. Tehdessäsi tilauksen hyväksyt nämä toimitus- ja maksuehdot, tuotteiden hinnat sekä toimituskulut. Mikäli tilaushetkellä annetaan sähköpostiosoite, tilauksesta lähetetään tilausvahvistus sähköpostitse. Tilausvahvistuksesta ilmenevät mm. tilatut tuotteet, hinnat ja verojen osuus. Tilauksen välisummaan perustuva ilmainen toimitus on valittavissa vain toimitustavalla DB Schenker -noutopistepaketti.

Toimitustapojen toimitusaika-arviot lasketaan tilauksen tekemisestä. "Päivä 0" tarkoittaa "samana päivänä" tilauksissa, jotka on tehty ennen klo 6:00. Tämän jälkeen tehdyissä tilauksissa "päivä 0" on seuraava arkipäivä. Todellinen toimitusaika voi vaihdella kuljetustavasta ja kuljetusyhtiöstä riippuen.

Tilatessasi ulkomaille tarkista aina maakohtaiset rajoitukset Postin sivuilta ennen tilauksen tekemistä. Finlandia Kirja ei ota vastuuta lähetyksen viivästymisestä/katoamisesta/palautumisesta tai näistä aiheutuvista ylimääräisistä kustannuksista, mikäli syynä on kohdemaan tullirajoituksia rikkovan sisällön tilaaminen.

Uutiskirje

Uusi asiakas voidaan lisätä Finlandia Kirjan uutiskirjelistaan, jonka perusteella asiakkaalle lähetetään informatiivista sisältöä sekä tarjouksia sisältävä uutiskirje. Uutiskirjeessä on painike postituslistalta poistumista varten. Kerran postituslistalta poistunutta asiakasta ei lisätä listalle uudelleen ellei asiakas itse esitä siitä erikseen toivomusta.

Tuotepalautukset, tilauksen peruutusoikeus ja maksun palautus

Noudatamme kaikkia Euroopan Unionin ja Suomen valtion etämyyntiä ja verkkokauppaa koskevia lakeja ja säädöksiä. Tuotteillamme on EU:n alueella kuluttajille 14 päivän peruutus- ja palautusoikeus, joka lasketaan tuotteen vastaanottamisesta.

EU:n ja Suomen lainsäädännön mukaisesti myyjän virheestä johtumattomien tuotepalautusten palautuskustannuksista vastaa ostaja. Mikäli jätät paketin noutamatta tai olet ilmoittanut virheelliset osoitetiedot, olet velvollinen korvaamaan tuotteen palautumisesta aiheutuvat kustannukset. Lähetyksen palautumiskustannus on sama kuin valitun toimitustavan normaalihintainen toimituskulu.

Mikäli haluat palauttaa tuotteen 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana, voit tehdä sen haluamaasi toimitustapaa käyttäen. Ilmoita peruuttamisesta aina sähköpostitse posti(at)finlandiakirja.fi 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana. Ilman peruuttamisilmoitusta tehtyä tilauksen palauttamista ei katsota tilauksen peruuttamiseksi, sillä kuluttajalla on lain mukaan velvollisuus ilmoittaa myyjälle peruuttamisesta. Peruuttamisilmoituksen jälkeen tuote pitää palauttaa 14 päivän kuluessa. Tuotteen peruuttamisoikeuden menettää, jos peruuttamisilmoitus ei ole tehty 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta tai tuotetta ei palauteta 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksesta. Kaikki palautettavat tuotteet on palautettava tilaushetkeä vastaavassa kunnossa, huolellisesti pakattuina. Mikäli tuotteen kunto on heikentynyt, pidätämme oikeuden olla korvaamatta palautettavaa tuotetta tai korvata vain osan tuotteen alkuperäisestä hinnasta.

Tilauksen maksun palautus tehdään lähtökohtaisesti tilauksessa käytetylle maksutavalle. Mikäli tämä ei ole jonkin maksutavan osalta teknisesti mahdollista, pyydämme palautusta varten tilinumeroasi. EU:n ulkopuolella tehdyistä tilauksista vastaanottaja maksaa kaikki ylimääräiset pankkikulut, mikäli käytettävissä on vain pankkitilinumero. Maksun palautus tehdään seitsemän arkipäivän kuluessa tilauksen palautumisesta.

Jos tilauksessasi on mukana tuotelahja ja haluat palauttaa osan tai kaikki tilaamasi tuotteet siten, että tuotelahjan saamiseen vaadittu minimisumma ei täyty, sinun tulee palauttaa myös tuotelahja. Jos haluat pitää ilmaisen tuotteen, meillä on oikeus vähentää sen arvo palautettavasta kokonaissummasta.

Jos tilauksessasi on hyödynnetty ilmaista toimituskulua ja haluat palauttaa osan tai kaikki tilaamasi tuotteet siten, että ilmaisen toimituskulun saamiseen vaadittu minimisumma ei täyty, meillä on oikeus vähentää sen arvo palautettavasta kokonaissummasta.

Ostettujen lahjakorttien tilauksen voi peruuttaa 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana vain jos lahjakorttia ei ole käytetty edes osittain.

Lahjakortit

Verkkokaupasta ostettava lahjakortti on sähköpostitse toimitettava digitaalinen lahjakortti, joka käy maksuvälineenä vain finlandiakirja.fi verkkokaupassa. Ostettavat lahjakortit ovat voimassa 12 kk ostopäivästä. Lahjakortin voimassaoloaika lukee lahjakortissa ja sähköpostiviestissä suomalaisessa muodossa.

Lahjakortin voi käyttää yhdellä kertaa tai useammassa osassa. Lahjakortti veloitetaan automaattisesti yhdellä kertaa, jos tilauksen arvo on sama tai suurempi, kuin lahjakortin arvo.

Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi. Kortin kadotessa ota yhteys asiakaspalveluun, jolloin kadonnut lahjakortti voidaan toimittaa uudestaan samaan sähköpostiosoitteeseen.

Ostettavat lahjakortit eivät kuulu alennuskampanjoiden piiriin eikä niistä myönnetä alennuksia. Ostettavien lahjakorttien hintaa ei huomioida laskettaessa muita etuja tai alennuksia.

Yrityslaskulla tilatut lahjakortit aktivoidaan laskun maksamisen jälkeen.

Vastaanottamatta jäävät lähetykset ja ilmaisen toimituksen ehdot

Lähetyksen vastaanottamatta jättäminen ei ole peruuttamista. Mikäli lähetys palautuu vastaanottamattomana, tilauksen peruuttamisajan katsotaan alkaneen siitä, kun tilaus olisi ollut vastaanotettavissa noutopisteeltä tai kotiinkuljetuksesta. Mikäli peruutusaika on umpeutunut, Finlandia Kirja postittaa tilauksen uudelleen saatuaan maksun välittömistä ylimääräisistä postituskustannuksista (lähetyksen palautuminen ja uudelleenlähetys). Finlandia Kirja ei veloita näissä tilanteissa ylimääräisestä työstä. Vaihtoehtoisesti voit maksaa vain palautumisen kustannuksen ja noutaa lähetyksen Finlandia Kirjan noutopisteeltä Orimattilasta. Mikäli et halua maksaa palautumisesta aiheutuneita kuluja, tilattujen tuotteiden omistusoikeus siirtyy korvauksena aiheutuneesta vahingosta takaisin Finlandia Kirjalle, jolla on oikeus palauttaa tuotteet myyntiin. Mikäli teet tilauksen peruutuksen 14 pv peruutusajan puitteissa, sinulla on silti velvollisuus kustantaa lähetyksen palautumisesta aiheutuneet kustannukset (palautumiskulu on sama kuin lähetyksen normaalihintainen toimituskulu). Finlandia Kirjalla on oikeus vähentää palautumiskulu tilauksen maksun palautuksesta. Linjaukset perustuvat lainsäädäntöön, kuluttajaviranomaisen linjauksiin sekä kuluttajariitalautakunnan päätökseen D/3421/36/2020.

Ilmaisen toimituksen tarjous on voimassa vain tilanteissa, missä olet vastaanottanut lähetyksesi. Mikäli lähetys palautuu Finlandia Kirjalle, veloitetaan valitun toimitustavan normaalihinta erikseen sekä lähettämisen että palautumisen osalta aiheutuneiden välittömien kulujen kattamiseksi. Osittaiset tuotepalautukset ovat mahdollisia, mutta mikäli palautat virheettömiä (tuotekuvaustaan vastaavia) tuotteita tilauksesta, jonka arvo ilman näitä tuotteita jäisi alle tilauksen tekohetkellä voimassa olleen ilmaisen toimituksen rajan, sinulla on velvollisuus korvata valitun toimitustavan normaalihinta. Finlandia Kirjalla on oikeus vähentää tämä osuus palautettujen tuotteiden hinnan palautuksesta.

Tuotereklamaatiot

Mahdollisen tuotereklamaation kohdalla pyydämme olemaan yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostilla. Vaikka meillä ei olisi korvaavaa tuotetta, pyrimme aina ratkaisemaan reklamaatioasian asiakkaan eduksi. Huomioithan kuitenkin, että suurin osa tuotteistamme on käytettyjä, ja sisältävät täten puutteita ja ominaisuuksia, joita uusista tuotteista ei löydy. Nämä puutteet ja ominaisuudet on pyritty kuvaamaan jokaisen tuotteen tuotetiedoissa riittävällä tarkkuudella.

Koska Finlandia Kirja harjoittaa antikvariaattiliiketoimintaa, kirjoissa saattaa olla vanhoja hintamerkintöjä (esim. kynällä kirjoitettu hinta etulehdellä tai vanha hintalappu). Ei olisi tarkoituksenmukaista yrittää poistaa kaikkia tällaisia vanhoja merkintöjä. Nämä merkinnät kuuluvat kirjan historiaan eikä niillä ole mitään tekemistä Finlandia Kirjan hinnoittelun kanssa. Finlandia Kirja harjoittaa vain verkkokauppaa eikä lisää kirjoihin merkintöjä. Verkkokaupassa ilmoitettu hinta on kirjan oikea hinta.

Maat, joihin emme toimita

Emme toimita toistaiseksi seuraaviin maihin: Afganistan, Bahama, Bhutan, Brunei, El Salvador, Itä-Timor, Jemen, Laos, Libya, Nicaraqua, Pohjois-Korea, Salomonsaaret, Syyria, Trinidad ja Tobago, Valko-Venäjä, Venäjä, Monaco, Arabiemiirikunnat ja Israel.

Toimitukset Norjaan

Emme ole rekisteröityneet Norjan VOEC-järjestelmään. Voit edelleen tilata meiltä Norjaan, mutta vastaat itse mahdollisista tulleista ja veroista. Emme korvaa mahdollisia ylimääräisiä kuluja.

 

Maksuehdot

Finlandia Kirja Oy toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Finlandia Kirja Oy huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista.

Kaikki tällä sivulla esitetyt maksuehdot koskevat vain www.finlandiakirja.fi -verkkokaupasta tai asiakaspalvelumme kautta tehtyjä tilauksia.

 

Verkkopankki-, kortti- ja mobiilimaksaminen

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä Finlandia Kirjaan.

 

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

www.paytrail.com

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksusi Finlandia Kirjalle. Finlandia Kirjan verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitoo seuraavat ehdot: Maksutoimeksiantopalvelun ehdot (In English)

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard - ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode - ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella, eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksut

Mobiilimaksutavat MobilePay, Pivo ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtä tai korttimaksuna kortilta hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla.

Pivon käyttöehdot

MobilePay

Käyttöehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla.

MobilePayn ehdot

Siirto

Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:

OP:n yleiset euromaksuehdot

Siirto-palvelun käyttöehdot Nordealla [PDF]

 

Lasku ja Tili

Finlandia Kirja Lasku

Tarjoamme helpon ja turvallisen tavan maksaa ostoksesi laskulla 30 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla.

Kun valitset maksutavaksi laskun, saat tilaamasi tuotteet ennen maksamista. Voit myös jakaa ostoksesi pienempiin osiin laskun saatuasi. Sinun on maksettava vähintään laskulla ilmoitettu vähimmäismäärä eräpäivään mennessä. Myöhästyneestä maksusuorituksesta peritään viiden euron muistutuslasku. Ostohetken yhteydessä tehdään luottopäätös, jonka yhteydessä voidaan tarkistaa osoite- ja luottotietosi. Luoton myöntäjänä toimii Avarda. Jos hakemustasi ei hyväksytä, voit valita toisen maksuvaihtoehdon. Kampanjaehtoja, kuten luoton perustamismaksua, korotonta ja kulutonta maksuaikaa tai muuta kampanjaan liittyvää erityistä ehtoa sovelletaan, kun Luotonsaaja on oston yhteydessä valinnut maksaa kampanjaehtojen mukaisesti. Kampanjaehtoja sovelletaan ainoastaan kyseessä olevaan ostoon. Tarkemmat kampanjaehdot esitetään ostoksen teon yhteydessä.

Voit tutustua luoton ehtoihin täältä: Luottoehdot ja vakiomuotoiset kuluttajaluottotiedot

Vain kotimaan tilauksiin.

Finlandia Kirja Tili

Voit myös jakaa ostoksesi pienempiin osiin pidemmälle maksuajalle. Saat kuukausittain tilinhoitoilmoituksen, jossa on kerrottu vaadittu vähimmäiserä. Voit milloin tahansa maksaa myös suurempia suorituksia tai koko avoinna olevan saldon kerralla pois ilman lisäkuluja. Ostohetken yhteydessä tehdään luottopäätös, jonka yhteydessä voidaan tarkistaa osoite- ja luottotietosi. Luoton myöntäjänä toimii Avarda. Jos hakemustasi ei hyväksytä, voit valita toisen maksuvaihtoehdon. Kampanjaehtoja, kuten luoton perustamismaksua, korotonta ja kulutonta maksuaikaa tai muuta kampanjaan liittyvää erityistä ehtoa sovelletaan, kun Luotonsaaja on oston yhteydessä valinnut maksaa kampanjaehtojen mukaisesti. Kampanjaehtoja sovelletaan ainoastaan kyseessä olevaan ostoon. Tarkemmat kampanjaehdot esitetään ostoksen teon yhteydessä.

Finlandia Kirja Tilillä saat jopa 36 kk maksuaikaa.

Tarjoamme laskun ja tilin yhteistyössä Avardan kanssa. Avarda on osa TF Bank AB, Suomen sivuliikettä. Jatkuva luotto maks. 36 kk maksuajalla. Luottoraja alkaen 1 300 €. Korko 15 % + korkolain mukainen viitekorko, tilinhoitomaksu 3,95 €/kk. Luottoesimerkki: 1 300 € luottorajalla ja 12 kk:n takaisinmaksuajalla kk-erä on 124,06 € ja kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko 29,08 %. Kokonaisluottokustannus on 188,77 € ja maksettava kokonaissumma on 1 488,77 €.

Voit tutustua luoton ehtoihin täältä: Luottoehdot ja vakiomuotoiset kuluttajaluottotiedot

Vain kotimaan tilauksiin.

Laskutuksen yhteystiedot ja asiakaspalvelu

Mikäli sinulla on kysymyksiä laskutukseen liittyen, voit ottaa yhteyttä Avardan asiakaspalveluun. Avarda (Y-tunnus 2594352-3) toimii Finlandia Kirja Laskun ja Finlandia Kirja Tilin luotonmyöntäjänä ja auttaa sinua kaikissa ostoksen maksamiseen liittyvissä asioissa.

Avardan laskutuksen asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9:00-19:00:

email: asiakaspalvelu@avarda.fi (sähköposteihin pyritään vastaamaan arkisin saman päivän aikana)

puh: 09 2532 7100 (keskimääräinen vastausaika n. 60 sekuntia)

Voit katsoa omat ajankohtaiset osto- ja laskutustietosi Avardan OMAT SIVUT -palvelun kautta. Palvelu on käytössä vuorokauden ympäri ja myös mobiililaitteilla.

 

Yrityslasku

Laskutilauksissa tilaus toimitetaan lähtökohtaisesti yrityksen YTJ:ssä näkyvään viralliseen osoitteeseen väärinkäytösten estämiseksi – ota erikseen yhteyttä heti tilaamisen jälkeen jos tarvitset toisen toimitusosoitteen.

Veloitamme virheellisesti tai puutteellisesti ilmoitettujen tietojen aiheuttamasta selvittelytyöstä 10 € maksun.

 

Tietosuoja

Yleistä

Finlandia Kirja on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa tietojen käsittelyyn.

Tällä tietosuojaselosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa käsittelystä. Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Finlandia Kirjan palveluita.

Keräämämme tiedot voidaan jakaa käyttäjän antamiin, verkkopalveluiden käytöstä havainnoituihin sekä analytiikan avulla johdettuihin.
Käytämme tietoja:

 • Helppokäyttöisen, toimivan ja turvallisen palvelun toimittamiseen
 • Parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen tarjoamiseen
 • Tuotesuositusten ja markkinoinnin parantamiseen
 • Asiakaspalvelun ja verkkokaupan kehittämiseen

 

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii:

Finlandia Kirja Oy (y-tunnus: 2903116-9)
Suksitie 10
16300 Orimattila

Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla:
posti(at)finlandiakirja.fi

 

Mitä tietoja voidaan kerätä

 • Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot
  • Tunnistamistiedot kuten nimi
  • Yhteystiedot kuten lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, lääni (jos Suomen ulkopuolella), maa, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Asioidessa käytetty kieli
  • Maksutapatiedot
  • Asiakkuuden ja tilausten hoitoa sekä hankintatoimea varten käydyt sähköpostikeskuskustelut
  • Hankintatoimeen liittyvät kuolinpesien osakassuhteet ja valtuudet
 • Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot
  • Ostoshistoria (mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot)
  • Toimitustiedot kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite
  • Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
  • Kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet

Tunnistamis-, yhteys- ja maksutapatietojen antaminen on pakollista ostaessasi verkkokaupasta

Tietojen pääasiallinen lähde on käyttäjä itse.

 

Mihin tietoja voidaan käyttää

Henkilötietoja käytetään:

 • Asiakkuuden ylläpitämiseen ml. asiakasviestintä
 • Tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin
 • Finlandia Kirjan toiminnan ja palveluiden kehittämiseen
 • Asiakaskokemuksen parantamiseen
 • Analytiikkaan ja tilastollisiin tarkoituksiin
 • Henkilökohtaisemman kohdennetun sisällön ja markkinoinnin tuottamiseen
 • Tuoteuutuuksista viestimiseen asiakkaan toivomuksesta
 • Väärinkäytösten estämiseen
 • Paremman asiakaspalvelun tarjoamiseen
 • Tuotevahti-palvelun automaattisten ilmoitusten lähettämiseen valikoimaan lisätyistä tuotteista asiakkaan toivomuksesta (vain sähköpostiosoite)
 • Hankintatoimen osalta sopimusehtojen toteutumisen varmistamiseen, mahdollisten erimielisyyksien ratkaisemiseen sekä kuolinpesien tuote-eriin liittyvien myyntivaltuuksien todentamiseen
 • Noutolaatikosta noudettavien tilausten yksilöimiseen

Tietoja käsitellään asiakkaan ja Finlandia Kirjan väliseen asiakassuhteeseen, sopimukseen, sivuston käyttöön, asiakkaan erilliseen nimenomaiseen suostumukseen tai lainsäädännön velvoitteisiin perustuen.

 

Miten tietoja säilytetään ja suojataan

Kaikki Finlandia Kirjan vastuulla olevat henkilötiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä tai muulta laittomalta käsittelemiseltä. Asiakastietoja sisältävät kertakäyttöiset tulosteet (esim. postituslistat) tuhotaan aina silppurilla heti käytön jälkeen.

Finlandia Kirja säilyttää asiakastietoja Suomessa omalla palvelimellaan sekä www.finlandiakirja.fi -verkkokaupan osalta myös yhteistyökumppanin palvelimella. Palvelimen sekä kaupan järjestelmien tekninen sekä prosessien tietoturva ovat erittäin korkealla tasolla, ja niitä päivitetään jatkuvasti. Palvelin on suojattu tietomurtoja ja palvelunestohyökkäyksiä vastaan. Verkkokaupan Saksassa sijaitsevalla palvelimella säilytetään vain kaupassa tehtyjen tilausten tietoja asiakastietoineen. Verkkokaupan suojausta ja tietoturvaa ylläpidetään asianmukaisesti.

Henkilötietojen käsittelyssä ja teknisissä ratkaisuissa noudatamme hyviä tietosuojakäytäntöjä mm. tiedon konsolidointi, minimointi, pseudonymisointi, anonymisointi ja enkryptaus. Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen sovellettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

Kaikkea pääsyä henkilötietoon valvotaan hyvien käytäntöjen mukaisesti.

Finlandia Kirjan tuotteita on ostettavissa myös Antikvaari.fi-palvelusta (Kirjaverkko Oy) ja Huuto.net-palvelusta (ePrice Oy). Tilattaessa näiden palveluiden kautta käsitellään ja tallennetaan asiakastietoja myös kyseisten palveluiden toimesta. Nämä palvelut välittävät Finlandia Kirjalle tilauksen ja asiakaspalvelun hoitamiseksi välttämättömät asiakas- ja tilaustiedot, mutta vastaavat itse omasta tietosuojastaan.

 

Ketkä käsittelevät tietoja

Asiakastietoihin on pääsy vain Finlandia Kirjan omilla työntekijöillä ja henkilökuntamme on koulutettu käyttämään tietoja turvallisesti ja eettisesti. Kukin henkilökunnastamme näkee asiakastietoja vain niiltä osin kuin se on työtehtävien suorittamiselle välttämätöntä. Jokainen työntekijä käyttää asiakastietojärjestelmiä henkilökohtaisesti luoduilla tunnuksilla, joiden käyttöä valvotaan. 

Käytämme luotettuja sopimuskumppaneita, jolloin tietoa voidaan siirtää kolmannelle osapuolelle. Kaikkien kumppanien kanssa on huomioitu EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun lainsäädännön asettamat vaatimukset. Lisää kolmansista osapuolista voit lukea kappaleesta "Mitä tietoja luovutetaan kolmansille osapuolille".

Tietojen käsittelystä vastuussa oleva yritys:
Finlandia Kirja Oy (Y-tunnus: 2903116-9)
Suksitie 10
16300 Orimattila

 

Kuinka kauan tietoja säilytetään

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on edellytyksenä laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi.

Asiakkaan pyynnöstä häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa tai anonymisoida Finlandia Kirjan järjestelmistä. Poisto- ja anonymisointitoimenpiteet ovat aina peruuttamattomia, emmekä voi palauttaa poistettuja asiakastilejä.

Osalle tietoja lainsäädäntö asettaa erilaisia velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:

 • Kuluttajakauppaa koskevien vastuiden täyttäminen
 • Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei
 • Järjestelmien lokitietoa kerätään ja säilytetään lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme
 • Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmistamiseksi

 

Millaisia oikeuksia asiakkaalla on

Asiakkaalla on oikeus:

 • Saada pääsy itseä koskeviin henkilötietoihin, ml. oikeus saada jäljennös itseä koskevista henkilötiedoista
 • Pyytää itseä koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista
 • Tietyin edellytyksin pyytää käsittelyn rajoittamista tai vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Lisäksi, jos käsittely perustuu erilliseen suostumukseen, asiakkaalla on oikeus peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Huomioitavaa on, ettei tämä vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista suoritettuun tietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeuksien käyttämistä koskeva pyyntö voidaan tehdä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyynnön tulee olla riittävällä tavalla yksilöity, jotta asiakaspalvelumme voi todentaa henkilöllisyyden. Ilmoitamme henkilökohtaisesti, mikäli emme joiltain osin pysty toteuttamaan pyyntöä, kuten poistamaan kaikkia tietoja, joiden säilyttämiseen meillä on lakisääteinen velvollisuus (esimerkiksi luotonantoon liittyvät tiedot) tai oikeus.

 

Miten asiakas saa järjestelmään tallennettuja tietoja

Keskeisimmät tiedot ovat nähtävillä verkkokauppamme Oman tilin kautta. Finlandia Kirjan järjestelmiin tallennettuja muita tietoja voi pyytää ottamalla yhteyttä sähköpostilla posti(at)finlandiakirja.fi. 

 

Miten asiakas voi vaikuttaa tietojen käyttöön

Finlandia Kirja on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuksia vaikuttaa tietojensa käsittelyyn. Asiakas voi koska tahansa lopettaa asiakastilinsä ja pyytää Finlandia Kirjaa poistamaan omat tietonsa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Markkinointiviestinnän voi lopettaa jokaisessa uutiskirjeviestissämme olevan linkin kautta.

Huom! Joissain tapauksissa kaikkea tietoa ei voida poistaa ja lainsäädäntö voi vaatia säilyttämään osan asiakkaaseen liittyvästä tiedosta.

 

Mitä tietoja luovutetaan kolmansille osapuolille

Voimme luovuttaa joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi sekä markkinointia varten. Tietosi välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle.

Käytämme asiakastietoja kolmansien osapuolten kanssa myös analytiikka- ja personointitarkoituksiin. Hyödynnämme ostokäyttäytymis- ja selaustietoja yhteistyökumppanien kanssa, jotta voimme paremmin tarjota sinua kiinnostavia tuotteita ja tarjouksia. Analytiikka- ja personointitarkoituksiin käytetty tieto on anonymisoitua tai pseudonymisoitua aina mahdollisuuksien mukaan. Vain me pystymme yhdistämään käytetyn pseudonymisoidun tiedon nimeesi.

Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille.

Välitämme tietoja seuraaville kolmansille osapuolille:

 • Analytiikka-, personointi- ja tilastointikumppaneille
 • Sähköpostimarkkinointikumppaneille
 • SMS-kumppanille lähetysilmoituksia tehdessämme
 • Kuljetusliikkeelle ja toimitustenhallintaohjelmiston toimittajalle, jos valittu toimitustapa on kotiinkuljetus, kuljetus noutopisteeseen tai sähköisiä tullaustietoja edellyttävä ulkomaantoimitus
 • Maksunvälittäjälle verkkomaksulla, maksukortilla tai mobiilimaksamisella maksettaessa
 • Luotonmyöntäjälle asiakkaan valitessa maksutavaksi luottoyhtiön laskun tai erämaksun
 • PayPalille asiakkaan valitessa maksutavaksi PayPalin
 • Palvelinpalveluiden tarjoajalle osana verkkokaupan välttämätöntä ylläpitoa
 • Uusien kirjojen logistiikka- ja varastointipalveluiden tarjoajalle tilausten toimittamiseksi

Finlandia Kirja huolehtii tietoja siirrettäessä ja käsiteltäessä tietoturvan ja -suojan korkeasta tasosta EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Kolmansien osapuolten tietojenkäsittelyn tason varmistuskeinoina ovat Euroopan komission hyväksymät mallisopimuslausekkeet, konsernia sitovat tietosuojasäännökset (BCR-järjestely) tai muu tietosuoja-asetuksen mukainen hyväksytty tapa.

Finlandia Kirja käyttää sähköpostitiedottamiseen ja sähköpostilistan hallintaan yhdysvaltalaista MailChimp-palvelua, jonka kanssa olemme sopineet tietosuojaan liittyvistä asioista. MailChimp-palvelun toimittaja on sitoutunut noudattamaan Yhdysvaltojen kauppaministeriön ja Euroopan Unionin komission hyväksymiä yksityisyyden suojaa koskevia Safe Harbor -periaatteita, joilla tietosuojan riittävä taso voidaan taata.

Asiakas voi rajata tietojen luovuttamista markkinointitarkoituksiin.

Luettelo kolmansista osapuolista, joille tietoja luovutetaan suoraan Finlandia Kirjalta, sekä luovutuksen käyttötarkoitus:

 • Paytrail Oyj (verkko-, kortti- ja mobiilimaksaminen)
 • Avarda (lasku- ja erämaksumaksaminen)
 • PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. (PayPal-maksaminen)
 • Posti Oy (tilausten toimittaminen Suomessa ja kansainvälisesti)
 • Schenker Oy (tilausten toimittaminen ja kirjanoudot Suomessa)
 • Oy Matkahuolto Ab (tilausten toimittaminen Suomessa)
 • GLS - General Logistics Systems Finland Oy (tilausten toimittaminen muihin EU-maihin)
 • Consignor Oy (toimitustenhallinta)
 • Elisa Oyj (SMS-asiakasviestintä)
 • Trustmary Group Oy (vapaaehtoiset asiakaspalautteet)
 • Google, mm. seuraavat eritellyt palvelut:
  • Gmail (sähköpostiasiakasviestintä)
  • Analytics (myyntiin ja verkkokaupan käyttöön liittyvä analytiikka)
  • Ads (myyntiin liittyvä analytiikka)
 • Facebook (Finlandia Kirjan Facebook-markkinointiin liittyvä analytiikka)
 • Mailchimp / The Rocket Science Group LLC (sähköpostiasiakasviestintä)
 • Trustmary Group Oy (vapaaehtoiset asiakaskyselyt)
 • UpCloud (palvelintoiminnot)
 • Storia Oy (uusien kirjojen toimitukset)

 

Käytetäänkö kaupassa evästeitä ja mitä ne ovat

Finlandia Kirja käyttää evästeitä (”cookies”) ja muita vastaavia tekniikoita, kuten selaimen paikallista varastoa (“local storage”). Evästeet ovat päätelaitteen selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja. Evästeille ja muilla tunnisteille on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen. Käytämme näitä tekniikoita toimintojen toteuttamiseen, personointiin, analytiikkaan sekä markkinoinnin kohdentamiseen.

Toiminnallisia evästeitä ja paikallista varastoa käytetään mm. asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumisen ylläpitämiseen, toimitusaika-arvioihin ja ostoskorin toimintoihin. Näihin toimintoihin evästeiden ja paikallisen varaston käyttö ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista. Palvelimen asettamat toiminnalliset evästeet ja paikallisen varaston muuttujat säilyvät selaimessa 15 min – 24 kk, ellei niitä erikseen poisteta selaimen asetuksista. Sivustolla käynti asettaa evästeet ja paikallisen varaston muuttujat uudelleen selaimen sen salliessa.

Analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen käyttämämme yhteistyökumppanit ja tekniikat, kuten kuvapistetunnisteet ja evästeet, auttavat meitä ymmärtämään paremmin asiakkaidemme käyttäytymistä ja kertovat meille, mitkä tuotteet, toiminnot ja palvelut asiakkaitamme kiinnostavat. Käytetty tieto on anonymisoitua aina kun se on mahdollista. Muutoin käsittelemme tietoja henkilökohtaisina niiltä osin kuin tunniste sisältää asiakkaan kohdentavia tietoja, kuten IP-osoitteen. Myös tunnisteet, jotka voidaan yhdistää asiakkaaseen jollakin tapaa, käsitellään henkilökohtaisena tietona. Tunnisteiden voimassaoloaika on 30 s - 24 kk.

Hyödynnämme Google Analyticsia, Google Tag Manageria, Google Adsia ja Google Display Networkia sekä Facebook Pixeliä sivustomme käyttöön, suosittuihin tuotteisiin, trendeihin sekä myyntiin liittyvässä analytiikassa. Googlelle lähetettävä tieto on anonymisoitua. 

Lue lisää Google Analyticsin tietojen käsittelystä.

Lue lisää Facebookin tietojen käsittelystä 

Muista kuin ehdottomasti välttämättömistä evästeistä voi kieltäytyä käyttämällä sivun alalaidassa näkyvää evästeasetusikkunaa.

 

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta muuttaa

Palveluiden kehityksen ja lainsäädännön muutosten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta.

 

Mihin tietosuoja-asioissa voi ottaa yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä yksityisyyteen, tietojen käsittelyyn ja tietosuojaselosteeseen liittyvissä kysymyksissä asiakaspalvelumme sähköpostiin: posti(at)finlandiakirja.fi

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja