Mauno Saari : Näkymätön käsi : kertomus vallasta ja vallan käyttäjistä (UUSI)

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0111434

Mauno Saaren kirja Minä, Christopher Wegelius nosti aikanaan suuren kohun ja johti mm. Kauko Juhantalon lahjontatuomioon Valtakunnanoikeudessa. Se kirja kertoi pankkikriisin alusta ja sivujoesta. Näkymätön käsi kertoo pääuomasta.

Näkymätön käsi on ainutlaatuinen kuvaus ajasta, jolloin Suomi roikkui rotkon reunalla. Lähteinä ovat maan hallituksen sisäisimmät muistiinpanot ja ihmiset, jotka päättivät mitä meille tapahtuu. Kirja avaa häkellyttävän näkymän kriisiajan päätöksentekoon. Maa on suistumassa poikkeustilaan, Kansallispankki kaatumassa. Sankarit, uhrautujat ja konnat näyttäytyvät. Päätöksien tekijöinä olivat ihmiset: Esko Aho, Iiro Viinanen, Jaakko Lassila, Pertti Voutilainen, Sirkka Hämäläinen, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi, Ben Zyskowicz, Mauno Koivisto, Tauno Matomäki, Vesa Vainio, Antero Mäki, Pehr-Erik Lundh. Ja monet muut. Tarina on karmea mutta tosi!

Mauno Saari on Torniossa vuonna 1947 syntynyt, nykyään punkaharjulainen kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut aiemmin mm. tietokirjat Juoksemisen salaisuudet, Marja-Liisa, Saarnaaja, Minä Christopher Wegelius sekä Muistiin merkitsi Väinö Tanner. Saari on julkaissut myös kaksi runokokoelmaa ja romaanin Pimeä ilmansuunta. Lehtimiehenä Mauno Saari on ollut Helsingin Sanomien toimittajana sekä mm. Suomen Kuvalehden, Iltalehden ja Uuden Suomen päätoimittajana.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMauno Saari
Teoksen nimiNäkymätön käsi : kertomus vallasta ja vallan käyttäjistä
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatvalta, taloudelliset kriisit, valtiontalous, vallankäyttö
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja