Tietoa Finlandia Kirjasta - yritys, henkilökunta ja rekrytointi

Pohjolan asiakaslähtöisin ja kehittynein antikvariaatti

Onpa kiva, että päädyit lukemaan meistä! Jos etsit nopeita faktalukuja, näillä pääset helposti eteenpäin. Olet kuitenkin mitä tervetullein lukemaan toiminnastamme enemmänkin!

Finlandia Kirja pähkinänkuoressa

 • Vuonna 2010 perustettu verkossa toimiva täysin kotimainen kirja-antikvariaatti
 • Nopeasti kasvava Pohjoismaiden suurin antikvariaatti yli puolen miljoonan tuotteen valikoimalla ja yli 30 työntekijällä. Samalla yksi Euroopan suurimmista uudelleenkäyttökirjojen myyjistä sekä maailman suurin suomenkielisen kirjallisuuden verkkokauppa
 • Valikoimassa uudelleenkäyttökirjojen lisäksi myös uusia kirjoja, sarjakuvia, lehtiä, karttoja, LP-levyjä, erilaisia pienpainatteita sekä kirjoista tehtyä taidetta
 • Toimii kirjojen kiertotalouden edelläkävijänä painottaen voimakkaasti vastuullista ja ekologista toimintaa
 • Ostaa kirjoja koko Suomesta kotoa noudettuna
 • Lähettää maailmanlaajuisesti (pl. muutama rajoitteiden alla oleva maa). Palvelee myös englanninkielisellä verkkokaupalla ja asiakaspalvelulla
 • Tarjoaa erittäin laajat maksu- ja toimitustapavaihtoehdot
 • Panostaa palvelussaan erityisesti kokonaisvaltaiseen asiakaskokemukseen ja -palveluun, helppokäyttöiseen verkkokauppaan, laajaan tuotevalikoimaan, laadukkaisiin tuotetietoihin sekä nopeisiin ja hyvin pakattuihin toimituksiin
 • Tunnetaan myös suuresta Ilmaisen Kirjan Päivä -hyväntekeväisyystapahtumasta sekä Kirjan Kiertorata -kierrätyspalvelusta
 • Valittiin vuonna 2018 Suomen 2. parhaaksi verkkokaupaksi. Palkittu myös mm. Tasavallan presidentin Innosuomi-kilpailussa
 • finlandiakirja.fi:n lisäksi antikvaari.fi:n, antikvariaatti.net:n ja huuto.net:n suurin kauppias sekä Suomen tykätyin antikvariaatti Facebookissa

Palvelumme on tehty Sinua varten

Olemme vuosien ajan kehittäneet Suomeen kirjojen kiertotalouden mallia, jossa mahdollisimman pieni osa kirjoista joutuisi hävitettäväksi ja mahdollisimman suuri osa löytäisi mielekkäimmän mahdollisen käytön - ensisijaisesti lukukäytössä, mutta viimeistäänkin uusiokäytössä uusina tuotteita perinteisen polttamisen sijaan. Sen lisäksi, että tarjoamme verkkokaupassamme, lahjoitamme ja kierrätämme suuria määriä kirjoja vuosittain, me myös annamme erilaisin tavoin kirjoille mahdollisuuden päästä uuteen kotiin.

Filosofiamme mukaisesti emme valikoi käytetyistä kirjoista vain parhaita päältä, vaan keskitymme yksittäisten myyntivalttien sijaan tarjoamaan asiakkaillemme laajaa valikoimaa, josta voi löytää erikoisuuksien lisäksi myös teoksia, jotka usein puuttuvat muiden kauppiaiden valikoimista heikon myytävyyden vuoksi. Me emme siis karsi valikoimastamme tuotteita asiakkaiden kustannuksella, vaan annamme Sinun itse valita, mitä haluat lukea. Samalla säilytämme suomalaista kulttuurisisältöä ja tietoa saatavilla sekä pyrimme tarjoamaan "saman katon alta" ratkaisun erilaisiin lukutarpeisiisi.

Pidämme valikoimassamme useita erilaisia kappaleita samaa teosta, sillä siinä missä toinen vaatii kirjalta erinomaista kuntoa, riittää toiselle lukukelpoinen edullisempi yksilö. Näin varmistamme samalla, että mahdollisimman montaa teosta on aina saatavilla.

Tarvitessasi apua saat helposti yhteyden asiakaspalveluumme valitsemallasi tavalla. Älä siis suotta epäröi vaan ota rohkeasti yhteyttä - olemme täällä palvellaksemme Sinua! Olemme koonneet myös ohjesivun, josta on varmasti apua tuotteiden etsimisessä ja tilaamisessa.

Olemme täyden palvelun antikvariaatti, jonka tavoitteena on tarjota Sinulle paras mahdollinen ostoskokemus. Kehitämmekin jatkuvasti toimintaamme asiakaspalautteiden ja -kyselyiden pohjalta. Verkkokauppamme helppo käytettävyys on tietenkin itsestäänselvyys, johon panostamme todella paljon. Onnistunut käytetyn kirjan ostaminen vaatii kauppiaalta kuitenkin paljon muutakin; me toimimme silminäsi ja nenänäsi, jotta voit huoletta luottaa ostavasi juuri itsellesi sopivan kirjan ilman ikäviä yllätyksiä. Me myös pakkaamme tilaamasi tuotteet huolella ja turvallisesti, jotta esim. kirjojen kulmat eivät kolhiinnu kuljetuksessa. Pidämme huolen siitä, että tarjoamamme tuotteet myös löytyvät hyllystä, pidämme Sinut ajan tasalla toimituksen etenemisestä ja reklamaatiotilanteessa (joita onneksi tulee vastaan harvoin!) pidämme huolen siitä, että olet kaikesta huolimatta päivän päätteeksi tyytyväinen. Ja kun saamme ruusuja tai risuja, jaamme ne koko porukan kesken - iloiten tai oppien tilanteen mukaan!

Finlandia Kirja - etsimäsi työpaikka?

Oletko haaveillut pitkäaikaisesta ammatista notkuvien kirjapinojen ja silmänkantamattomiin jatkuvien kirjahyllyjen keskellä? Tai kenties olet muuten tehokas ja tavoitteellinen ihminen, ja haluat haastaa itseäsi, vaikka kirjatuntemuksesi onkin vielä hiomaton timantti? Kasvaessamme etsimme huipputiimiimme fiksuja ja aikaansaavia tekijöitä - ylipäätään hyviä tyyppejä, jotka haluavat tehdä maailman parasta antikvariaattityötä.

Meiltä löytyy tehtäviä niin itsenäisemmille suorittajille kuin tiimityöskentelijöillekin. Kirjojen myyntiinlaitto tuotetietojen käsittelyineen ja hinnoitteluineen on pitkälti itsenäistä tekemistä, jossa kuitenkin kerrytetään osaamista myös työkavereiden kanssa. Tehtävä vaatii teräviä hoksottimia, hyvää muistia sekä kykyä hahmottaa nopeasti kokonaisuuksia. Se on palkitsevaa toimistotyötä kirjojen parissa, missä oma pitkälle kehitetty tietojärjestelmämme auttaa sinut automaattisesti yli tylsistä mekaanisista työvaiheista, jolloin pääasiallisiksi tehtäviksesi jää kirjan erityispiirteistä kertominen, tuoteryhmittely, kuntoluokittelu ja hinnoittelu. Näissäkin asioissa tukenasi on perehdyttäjä, tiimikaverit, ohjeet sekä järjestelmämme automaattisesti tarjoamat vertailu- ja muut tiedot. Koska jokainen käytetytty kirja on oma yksilönsä, työvaiheetkaan eivät toista itseään, vaan aina täytyy olla valppaana, jotta asiakkaamme saavat parasta mahdollista palvelua!

Kirjahyllyissämme pitää väliaikaista majapaikkaansa satojatuhansia kirjoja, ja niiden ympärille onkin rakentunut oma mielenkiintoinen kirjalogistiikan kokonaisuutensa. Jos olet kiinnostunut suunnistamaan yli 10 kilometrin kirjahyllyrivistöjen keskellä, voit olla oikea henkilö tehtävään! Mahtava kirjalogistiikan tiimimme tekee monipuolista antikvariaattityötä, joka koostuu mm. kirjojen hyllyttämisestä, päivittäisistä hyllypoiminnoista, pakkaamisesta ja lähettämisestä sekä tuotteiden valokuvaamisesta. Tehtävä edellyttää etenkin tiimityöskentelytaitoja, tehokasta työskentelyotetta, hyvää hahmotuskykyä, tarkkuutta sekä myös riittävän hyvää fyysistä kuntoa.

Pidämme huolta työntekijöistämme

Toimintamme keskeinen kulmakivi on vastuullisuus, ja se näkyy meillä kaikessa tekemisessä. Vastuullisena kiertotaloustoimijana ekologisuus on meille luonnollisesti tärkeä arvo, joka näkyy paljon myös viestinnässämme. Vastuullisuus on kuitenkin paljon paljon tätä laajempi kokonaisuus. Voidaksemme menestyä tällä varsin haastavalla alalla me pidämme hyvää huolta työntekijöidemme hyvinvoinnista, työmotivaatiosta ja työpaikan ilmapiirista. Kaikki lähtee ensinnäkin siitä, että johdolla tai esimiehillä ei saa olla keppiä takapuolessa. Jos sellainen aikoo sinne ujuttautua, pyydetään nopeasti kaveria kiskaisemaan se pois. Huumori ja avoin ilmapiiri ovat huipputärkeitä asioita, jotta työpaikalle on kiva tulla päivästä toiseen. Huumorin laadusta voi jokainen muodostaa oman mielipiteensä, mutta ainakin sitä on meillä riittävästi! Meillä kaikki myös saavat olla omia itsejään - kunhan samalla kunnioitetaan työkavereita. Tavoitteenamme on avoin keskusteluilmapiiri, missä vaikeistakin asioista pystytään puhumaan. Meillä esihenkilö onkin aina tukihenkilö, jolle voi tulla juttelemaan ilman pelkoa asiasta kuin asiasta.

Tuemme henkilökuntamme hyvinvointia ihan konkreettisesti muun muassa tarjoamalla täysimääräisen 400 euron liikunta- ja kulttuuriedun vuodessa. Tämän lisäksi tuemme työkunnon ylläpitämistä 400 euron hierontaedulla vuodessa. Meillä jokaisella on myös aito mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaansa omalla tekemisellä.

Meillä on käytössä liukuva työaika, jolloin töihin on helppo tulla esim. julkisen liikenteen aikataulujen mukaisesti ilman että työaikaa menee hukkaan. Se mahdollistaa myös esim. vapaapäivien tekemisen varastoon tai omilla asioilla käymisen työpäivän aikana.

Yhteisöllisyyden vahvistamiseksi järjestämme säännöllisesti työhyvinvointipäiviä ja erilaisia muita yhteistapahtumia tai -illanviettoja. Monelle saattaa tässä kohtaa tulla mieleen kuumottavat kuntotestit, mutta niistä olemme toistaiseksi onnistuneet pysymään kaukana! Emme myöskään ole koskaan astuneet siihen ansaan, että lähtisimme karsimaan firman pikkujouluista (jotka ovat nekin meillä mukavaa yhdessä olemista päättömän örveltämisen sijaan). Takana onkin monenlaista hauskaa yhdessä tekemistä mm. mökkeilyn, huvipuiston, hemmottelukeitaan, pommipuiston, taikashown ja perinteeksi muodostuneiden syysturnajaisten muodossa, missä lajeina on ollut esim. ilmakiväärimölkky, jumppapallonheitto ja keräilyvaunuviesti.

Töissä viihtyminen muodostuu loppupelissä lukemattomista isommista ja pienemmistä asioista. Jollekin on tärkeää, että työpaikalla saa juoda työnantajan maksamat kahvit töiden lomassa - toiselle taas olennaista on henkilökuntahintaisten kirjojen kiikuttaminen kotiin tai perjantai-iltapäivien leikkimielinen kisailu palkintoineen. Viihtyminen rakennetaankin yhdessä!


Tutustu tiimiimme ja tule osaksi sitä!

Saanemme ilolla esitellä huipputiimimme! Ethän anna vakavien ilmeiden hämätä - viktoriaanisella aikakaudella olisi ollut lähestulkoon syntistä irvistellä kuvissa!

Jos kiinnostuit meistä työpaikkana, voit lähettää avoimen hakemuksen osoitteeseen hallinto(at)finlandiakirja.fi. Liitäthän hakemukseen mukaan myös ansioluettelosi. Voit myös hakea meiltä harjoittelupaikkaa esim. koulun työssäoppimisjaksoille.

 

Matti Pietilä | Toimitusjohtaja

Matti on hajamielinen antikvariaattikauppias varustettuna lennokkailla ideoilla ja kovalla halulla kehittää alan toimintatapoja. Kovan elämän keski-ikäisen näköiseksi kuluttama (kuitenkin vasta 40-vuotias), mutta edelleen charmikas luotsaaja, joka vastaa Finlandia Kirjalla erityisesti kehityshankkeiden vetämisestä, viestinnästä, yhteistyösuhteista ja pitkän tähtäimen suunnitelmista. Voipa hänet siitä huolimatta bongata paikan päältä melkein minkä tahansa muunkin askareen parista, koska Matilla on aina (liian) monta rautaa tulessa. Matilla on taskussa Aalto-yliopiston kauppatieteiden maisterin paperit sekä kourallinen muita täysin tarpeettomia tutkintoja, joista suurimman osan Matti on todennäköisesti hajamielisenä miehenä jo unohtanutkin.

Kirsi Kumpulainen | Liiketoimintajohtaja

Kirsi johtaa muuta sankarijoukkoa turvallisen rautaisella mutta samalla lempeällä otteella. No, rautaisella ainakin. Tai ainakin Kirsillä on ote heistä. Pienestä koostaan huolimatta jaksaa nostaa kuormalavallisen kirjalaatikoita yhdellä kädellä ja ratsastaa hevosella silmät sidottuna ilman käsiä. Ainakin lyhyen hetken, kunnes putoaa satulasta. Kirsi pystyy käsittelemään ja hinnoittelemaan kirjan nopeammin kuin Maailman vahvin Nalle hotkaisemaan purkillisen jymyhunajaa. Tiedoksi niille, jotka eivät tunne Bamsea, niin se on siis tosi nopeasti. Jos saat Kirsiltä asiakaspalvelusähköpostin iltamyöhään, älä ihmettele - Kirsi on todennäköisesti toisesta ulottuvuudesta saapunut Duracell-olento, joka ei nuku koskaan.

Antti Kumpulainen | Tekninen johtaja

Antti on noin tuhannen ja yhden ohjelmointikielen mestari, joka saa niin paljon aikaiseksi, että epäilemme hänen käyttävän toista näppäimistöä varpaillaan ja kohdistavan samalla kummankin silmänsä itsenäisesti eri näyttöihin. Luotsattuaan rautaisella otteella Finlandia Kirjan teknisiä kehityshankkeita eteenpäin ja pidettyään kauppamme toimintakunnossa Antti päästelee höyryjä mökkimaisemissa, missä hän on himokkaana kulinaristina salaa harjoitellut pizzanpaistamisen suurmestariksi. Elämmekin jatkuvassa pelossa, että Kotipizzan rekrytointiosasto saa tämän selville, ja siksi olemme hienovaraisesti lisänneet Antin lempiohjelman Frendien väliin subliminaalisia viestejä, jotka saavat hänen korvansa kuulemaan "Kotipizzan" sijaan "lehtimyyjä".

Leevi Pennanen | Myyntipäällikkö

Leevin kuvasta voisi päätellä, että hän on pappismaisella rauhallisuudella ja seesteisyydellä varustettu tiiminsä hengellinen johtaja, mutta koskaan ei pidä tuomita kirjaa kansien perusteella! Leevi nimittäin on, no, itse asiassa Leevi onkin kyllä varsin rauhallinen kaveri (ja itse asiassa yllättävän usein kansikin voi kertoa kirjasta aika paljon). Rauhallisen ja ystävällisen olemuksensa lisäksi Leevissä on kuitenkin myös kätketty puolesta. Harvojen tietämä synkkä salaisuus nimittäin on, että Leevi sai lähtöpassit entiseltä työpaikaltaan Korvatunturilta liiallisen tehokkuuden vuoksi - muut tontut kun alkoivat jo pulskistumaan joutenolosta. Edelleenkin Leevi kaivaa tarpeen vaatiessa tämän pedon esiin, ja silloin vaikuttaa kuin ylimääräinen käsipari kasvaisi taltuttamaan kasvavia kirjapinoja.

Marcus Jääskeläinen | Hankinta- ja kiertotalouspäällikkö

Marcus on tiimimme kosteahipiäinen hurmuri, joka turvonneen hauiksensa voimin on voimiensa tunnossa kantanut raskaimmatkin kirjaerät turvallisesti uuteen kotiinsa. Nykyään vanhoilla päivillään hänellä on onneksi kuljetusliike apunaan kantamassa kirjalaatikot kauimmaisestakin Suomen kylästä. Kun kirjasi alkavat kerätä hyllyllä pölyä, ja niiden on viimein aika lentää pesästä, Marcus rientää apuun. Salskea kirjaritarimme pelastaakin pelkoa tuntematta niin pulaan joutuneet hömppäromaanit kuin kissanhoito-oppaatkin. Marcuksella pysyy myös kynä kädessä. Ei sen takia, että hän osaa piirtää (mistä on osoituksena monet Finlandia Kirjankin käyttämät kuvitukset), vaan sen vuoksi, että hänen kätensä on riittävän tahmea.

Fanni | Varastovastaava, kirjalajittelun ammattilainen

Fanni palkattiin meille, koska huomasimme tiimillämme yhden valtavan osaamispuutteen: korealaiset poikabändit. Nyt meillä ei enää ole osaamispuutteita. Fanni harrastaa pääasiassa hihittämistä ja henkilökohtaisten salaisuuksien kaivamista ihmisten päistä, mutta myös iihahaat ovat hänellä lähellä sydäntä. Vaikuttaakin siltä, että eivät pelkästään hevoset muodosta laumoja, vaan myös hevosihmiset. Jos palkkaamme vielä yhdenkin hevosihmisen, nimemme muutetaan äänestyspäätöksellä "Heppadivariksi". Fanni käyttää salapoliisintaitojaan verrattoman taidokkaasti myös omalla vastuualueellaan - vieraskielisen kirjallisuuden guruna Fannia eivät lannista sen paremmin kyrilliset aakkoset kuin japanilaiset hiragana-merkitkään. Fanni ei myöskään koskaan nouse sängystä väärällä jalalla. Tämä johtuu siitä, että hän nukkuu lepakoiden lailla katosta roikkuen. Vuosien saatossa päähän pakkautunut veri onkin värjännyt hänen hiuksensa aivan punaisiksi.

Teemu | Asiakaspalvelun esihenkilö

Teemu on lipeväkielinen monitaituri, jolta luonnistuu kaikki kirjojen kesyttämisestä valokuvaukseen, kuvankäsittelyyn ja siilin silittelyyn. Siis ihan oikean siilin. Sen tapaisen, jolle juotetaan maitoa takapihalla (huom! siileille ei saisi juottaa maitoa). Soittaessasi meille kuulet todennäköisimmin ensimmäisenä Teemun korvakäytäviä hivelevän samettisen äänen. Teemu auttaa olipa asiasi sitten Hildegard Knefin Lahjahepo-teoksen tilaaminen (voisiko joku ystävällisesti tilata edes yhden näistä ennen kuin hukumme niihin!) tai vaikkapa vain vertaistuen hakeminen jonkin yksilöimättömän logistiikkayhtiön toimitettua vahingossa kiireellisen Helsinkiin tilatun pakettisi Kilpisjärven K-marketiin.

Terhi | Vanhempi kirja-asiantuntija

Terhi on päällisin puolin katsottuna saalistaan vaanivan suden keskittymiskyvyllä varustettu järkähtämätön kirjojen käsittelijä. Uskoaksemme hän on todellisuudessa kuitenkin ihmiskunnan joukkoon soluttautunut metsähaltia, joka on menestyksekkäästi korvaleikkauksensa jälkeen naamioitunut ihmiskunnan joukkoon hameisiin ja kauniisiin itse suunnittelemiinsa koruihin verhoutuneena. Liikuttuneessa mielentilassa hän saattaa ratketa lausumaan Tolkienin koko runotuotannon alusta loppuun, ja yhtä vaivattomasti vaihtuvat ihmiskieliset värssyt kesken kaiken haltiakielelle. Ikiaikaisena ja ajattomana olentona hän tuntee alueen historian vuosisatojen taa, keräten artefakteja kauan sitten unohdetuilta ajoilta ja tarkkaillen aikakausien vaihtumista rakasta puutarhaansa hoivaten – koskaan menettämättä sieluun saakka pureutuvasta naurustaan väreilevää elämäniloa. Aurinkoa palvoen Terhi rakentaa kirjoista korkeita torneja, jotka huojuvat kuin hänen muistojensa haltiamaan ikitammet.

Veronika | Tilaustenkäsittelyn asiantuntija

Veronika on rohkea seikkailija, joka kammottavia vaaroja uhaten on tarttunut petoa sarvista ja sukeltanut kammoksuttuun viidakkoon, jota alkuasukkaiden joukossa kutsutaan myös ”päivittäisten kirjatilausten käsittelyksi”. Mutta ei pelkoa - Veronikan valtoimenaan luikertelevat kiharat suojelevat niin puutteellisilta postinumeroilta, liian kaukaisilta pakettien noutopisteiltä kuin terävähampaisilta tulliluetteloiltakin! Näiden harhaanjohtavan pehmoisten kutrien alla Veronika on kuitenkin todella teräväpäinen kaveri, josta saattaa vielä jonain päivänä olla hyötyä esim. ihmiskeihäänä kirjasotien syttyessä viimeisten elossa olevien antikvariaattien välille. Löydettyään erään antiikkisen kirjan välistä jumala Hermeksen siivekkäät kengät Veronikaa ei ole pystynyt käskemään kuin korealaisten muinoin palvoman mangajumalan reinkarnaatio Fanni, jonka käskyä Veronika rientää täyttämään räpyläsulat läpsyen.

Suvi | Vanhempi kirja-asiantuntija

Suvilta hoituu leikiten ja käden käänteessä tehtävä kuin tehtävä. Hän saa haastavammatkin askareet näyttämään helpolta. Epäilyttävän helpolta. Olemmekin jo pidempään arvelleet Finlandia Kirjan pestin olevan hänelle vain peiteammatti. Emme ole kuitenkaan löytäneet mitään todisteita, sillä Suvi – mikä hänen oikea nimensä sitten lieneekään – on kuin haamu. Kirsikin pelästyy häntä aina heidän kohdatessaan. Rehellisyyden nimissä Kirsi tosin pelästyy jo pelkkää ajatusta siitä, että hän saattaa kohta pelästyä. Suvi kuitenkin pystyy myös todistetusti ampumaan kiväärillä kilometrin päästä tupakan sammuksiin jo ennen kuin sitä on sytytettykään ja päättelemään firman vuosittaisen piereskelykilpailun voittajan pelkästään visuaalisesti peräsuolen paineen perusteella. Entinen ura matkailualalla antoi Suville täydellisen peiteroolin ulkomaankeikoille, mutta kukapa osaisi etsiä tätä eittämättä yhtä maailman vaarallisimmista naisista kirja-antikvariaatista!?

Heini | Sisälogistiikan esihenkilö

Kiia | Asiakaspalvelija, kirja-asiantuntija

Iina | Kirjalogistiikan ammattilainen

Annariina | Vanhempi kirja-asiantuntija (ulkomainen kirjallisuus)

Sue | Kirjalajittelun ammattilainen, tapahtumakoordinaattori

Maria | Vanhempi kirja-asiantuntija, asiakaspalvelija,

Mari | Vanhempi kirja-asiantuntija

Jukka | Kirjalajittelun ammattilainen

Riikka | Asiakaspalvelija, kirja-asiantuntija

Elina | Kirja-asiantuntija

Riikka | Kirjalogistiikan ammattilainen

Reetta | Kirja-asiantuntija

Saara | Kirjalogistiikan ammattilainen

Riina | Kirjalogistiikan ammattilainen

Tiia | Kirjalogistiikan ammattilainen

Pinja | Kirjalogistiikan ammattilainen

Aki | Kirjalajittelun ammattilainen

Jonna | Kirjalajittelun ammattilainen

Hannes | Kirjalajittelun ammattilainen

Jasmin | Kirjalajittelun ammattilainen

Maija | Kirjalogistiikan avustaja

Masa | Kiinteistönhuoltaja

 
Työ- ja harjoittelupaikkahakemukset:

hallinto(at)finlandiakirja.fi

 

 

Henkilökuntakuvat:

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja