Tuula Mai Salmela : Uhrihärkä (ERINOMAINEN)

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 7,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0139184

Kun molekyylibiologian tohtori Maana Santanen lähtee palmusunnuntaina Espanjan Aurinkorannikolle ottamaan vastaan arvostettua tiedepalkintoa, Helsingissä vihmoo taivaalta hyytävää tihkua. Luvassa on muhkean palkintosekin lisäksi viikko huoletonta oleskelua etelän auringossa: herkullisia tapasaterioita bodegoissa, hauskanpitoa Fuengirolan suomalaisyhteisössä asustavan Even kanssa ja verkkaisia kävelyretkiä Välimeren keväässä

Päästyään perille Maana saa kuitenkin pian huomata, että hänen varalleen on suunniteltu jotain aivan muuta. Maanan ja hänen tutkijakollegansa Antonio Bustamenten muuntogeenistä papua koskeva tutkimus on nostattanut tunnemyrskyn: innokkaimmat lehtikuvaajat yhyttävät Maanan heti tulopäivänä hotellin aulassa, ja mediamylläkän todelliset mittasuhteet paljastuvat viimeistään, kun kaksikko joutuu pakenemaan aggressiivisia toimittajia ja tomaatteja heitteleviä mielenosoittajia kesken palkintojenjakojuhlallisuuksien.
Löytäessään hotellihuoneensa pengottuna Maana alkaa epäillä, että joku haluaa häneltä muutakin kuin haastattelun. Mutta kuka? Mustiin nahka-asuihin sonnustautuneet motoristit, jotka seuraavat Maanaa pitkin Los Bolichen ja Malagan kapeita kujia? Rastatukkainen geeniruoanvastustaja? Vai sittenkin PDRD, monikansallinen yritys, joka on jo aiemmin yrittänyt ostaa option heidän papututkimukseensa ja jonka tarjouksen he ovat Antonion kanssa yksimielisesti torjuneet.

Piinaviikon kuluessa Maana saa huomata, että Aurinkorannikon suomalaisyhteisöstä löytyy niin ystäviä kuin vihollisia. Kilpajuoksu tuntemattoman vihollisen kanssa huipentuu pitkänperjantain hiljaiseen kulkueeseen, jossa ristiinnaulittua ja madonnaa esittävät patsaat soljuvat pitkin katuja mustahuppuisten katujien saattelemina.

Helsinkiläinen Tuula Mai Salmela on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Uhrihärkä on hänen kolmas dekkarinsa. Aiemmin Maana Santanen -sarjassa on julkaistu romaanit Katajanokka kello kymmenen (2004) ja Syvyyden avaimet (2005), joka ilmestyy maaliskuussa 2007 pokkarina.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäTuula Mai Salmela
Teoksen nimiUhrihärkä
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja